Martijn Wilkens Stucadoorsbedrijf werkt alleen met materialen van goede kwaliteit

Wij gaan bij het aanbrengen van glad pleisterwerk als volgt te werk:

VOORWERK

Afplakken
In een bewoonde woning plakken wij altijd alles af. Dit doen wij niet alleen om eventuele schade te voorkomen, maar ook voor een mooiere afwerking.

Scheuren voorkomen
Uit ervaring weten wij waar scheuren kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen, wordt op die plekken ‘gaas’ aangebracht.

 

  Gaas aanbrengen
 
Voorstrijken
In veel gevallen moet een wand/plafond eerst voorgestreken worden zodat het stucwerk beter/goed hecht. De ondergrond van een wand/plafond bepaalt welk voorstrijkmiddel nodig is.
Voorstrijken (zolder in Purmerend)    

STUKADOREN
   

Hoekbeschermers/stucstoppen
Om hoeken te verstevingen en mooier af te werken, maken wij gebruik van hoekbeschermers. Dit geldt ook voor stucstoppen.
 
Plaatsen hoekbeschermers   Resultaat; trakke hoeken
 
Plaatsen stucstop voor plafondplint   Resultaat; een strakke plafondplint

Pleisteren
Vervolgens brengen wij het gips heel grof op de wanden/plafonds aan. Daarna gaan we met een ‘rei’ (zie foto) over het gips. Hierdoor wordt het gips zodanig over de wand verdeeld dat het al ‘recht’ wordt. Na de eerste keer ‘reien’ moet het stucwerk even uitharden. Vervolgens maken wij de wand een beetje nat (‘vilsen’) en met een spacmes (een heel scherp mes) de wand echt ‘glad’. In de meeste gevallen gebeurt dit twee keer. Afhankelijk van uw wens (‘behangklaar’ of ‘sausklaar’). In het geval van ‘sausklaar’ moet de wand echt glad zijn.
 
Grof opzetten    
 
Reien   Spacmes

Een wand wordt bijna altijd ‘te lood’ gestucadoord. Een hoekbeschermer plaatsen wij ook al loodrecht. Dit geeft niet alleen een mooiere afwerking, ook de tegelzetter in o.a. badkamer of keuken kan zo aan de slag. Hij hoeft niks meer te doen.
 
Te lood plaatsen    

NAZORG


Na het stuccen laten wij de werkplek altijd schoon achter. Dit houdt in dat eventuele klodders van vloeren, ramen en kozijnen worden verwijderd. U kunt dus direct genieten van het resultaat. Houdt u er wel rekening mee dat stuccen stof veroorzaakt, dit wordt niet door ons verwijderd.
 
Schoonmaken    


Naar boven